Trött

Jag kom hem vid halv ett ifrån bio:n i går, allting var väldigt trevligt. Först gick vi och köpte skor(bild ikväll), sen mat på doken, och sen Eberskolans öppna hus, jag tänkernog inte välja  den skolan. När vi var där  skämde vi ut oss massor, vi gick in i matematik salen och de som satt där kollade bara på oss utan att sgäa någonting alls. Sen blev det donken igen, där typ alla människor skrek att söderköping är sveriges huvudsatd, men jag, anna och christine hann iväg innan det. Jag beställde en XL cola, de var stora som f*n. Filmen, twilight, var as grym, även om jag somande en gång, haha och hade krig med någon som jag inte kände på samma rad. trevlig kväll.

mer bilder kommer ikväll, sitter i skolan nu och har fysik läxförhör snart och har inte riktigt hunnit läsa på.

// Helge

Bio kväll med musikbarn

Ikväll ska jag in till staden, först med mamma och kolla lite på lägenheten. Sen ska jag möta christne, anna och patto för att vi ska se på twilight (staving). Det ska bli kul, men är lite orlig för att inte hinna med engelska, jaja. Man ska priortera det som är roligt, det har jag lärt mig i alla fall. Nu ska jag äta mat, byebye

// helge

6:15

Jag vaknade otroligt tidigt idag, kvart över sex. Jag hade ställt min klocka på 7, eftersom jag ville ha lite sovmorgon. Men det fick jag ändå inte. Idag är det torsdag, vilket är trevligt eftersom det snart fredag, men vi har ganska mycket läxor, haha. Jag lyckades i alla fall lära mig det mesta igår natt. Jag ska till norrköing ikväll för att köpa skor, och sen ska vi till vår ny lägenhet för att kolla runt lite, spännande.

" Att vara väluppfostrad är att kunna ha tråkigt utan att det märks "

// Helge

Inte en *Studie*dag

Jag möte upp Elli på Bibban, sen satt vi där och letade i både stora fondboken och Sveriges lager efter något som handlade om att studera ett år utomlands. Vi möte på någon väldigt rolig människa, som hette Angelica, hon förgyllde verkligen min dag med skratt. Sen kom Patto för att vi tre skulle baka pepparkakor, vi bakade det hemma hos mig.








Sen blev det ett litet mjöl krig.


När Patto gick började Elli vrida och vända på Rubik's kub, igen. Sen sa hon åt mig att jag skulle lära henne att lösa den. Detta tog ungefär 2 och halv timme, sen var hon tvungen att gå hem. Det är fantastiskt bra tålamod hon har den lilla flickan. Inte ett dug har jag pluggat idag, även fast jag har massor att göra, det blir väll att stanna uppe hela natten, som vanligt.




Hur tänker en döv person?


//Helge

Bilbloteket

Nu ska jag åka till ramunderskolan för att möta upp Elli, vi ska leta efter fonder eftersom hon ska läsa ett eller två gymnasium år i frankrike. Efter det blir det att följa med henne hem för att hämta min cykel :D. Har just sett på DH, de tär alltid lika spännande.

Studiedag

Idag har vi studiedag, men mamma hade visst glömt det så hon kom in tio i åtta och frågade när jag hade tänkt gå upp. Det blir tyvärr verkligen en studiedag eftersom jag har ganska mycket att göra i skolan. Engelska, fysik, tyska, historia, musik det är mycket nu om man satsar högt. Men ikväll blir det förmodligen norrköping, sen blir det Anki, eftersom vi måste skriva klart vår låt.  Hämta cykel hos Elli, hoppas den inte fryst fast igen. Muffins blir det idag, det har jag nästa bestämt.



Hur kan jag förbättra bloggen?   

lärarstudent

Idag hade vi en lärarstudent som var i vår klass och gick runt på att lektionerna. Hon var på alla mina lektioner, vilket var roligt eftersom hon är väldigt trevlig. På So:n hade vi någon vikarie, som var väldigt rolig. Klockan tre hade jag ett UDK möte, vilka roligt som alltid. Vi bestämde att jag och en ifrån Nyströmska ska på ett möte med BUF, med alla politiker i söderköping. Det ska bli spännande. Vi har studiedag imorgon, jag ska in till norrköping för att hitta ett par skor, är det någon som har några förslag?   




Nu ska jag äta pannkakor, det ska bli gott. Jag hade tänkt göra muffins ikväll, jag åt det förut på UDK mötet så jag blev lite sugen.

// Helge

Trycka ned andra för att känna sig bra....

Att trycka ned människor i sin omgivning för att själv bekräfta att man är bra, är väldigt konstigt och rent ut sagt idiotiskt. Det gör att de man umgås med känner sig dumma och korkade. Jag själv har aldrig förstått mig på uttrycket, "om du ska kunna älska andra måste du älska dig själv" . Man behöver inte ta för att ge. Du ger dig t.ex. inte en present när du ger bort en present. Jag tror inte att man behöver älska sig själv bara kunna acceptera sig själv för den man är. Jag kan acceptera mig själv och jag ser inte mig själv som att jag måste vara bäst på allt, jag tävlar bara med mig själv. Jag är heller inte mot att berömma sig själv, detta behövs kanske ibland men samtidigt trycka ned andra för att de enligt sig själv inte lyckas. Vad tycker ni om självsäkerhet, alltså inte självkänsla?  




Efter jag kom hem ifrån anki där jag hade ätit mackor, åt jag mat hemma, det var verkligen jätte gott. När jag hade laddat upp förra inlägget, ringde Elli och bad mig att komma hem till henne eftersom hon hade gjort alldelse för mycket mat så åkte jag hem till hennne och åt, När jag sen skulle åka hem igen hade min cykel frostat sönder så att jag kunde inte åka hem, men min kära syster kom och hämtade mig ändå.

// Helge

En rolig måndag

Det har varit väldigt kul i dag, även fast jag kanske inte har varit så koncentrerad på lektionerna, men så kul som jag hade idag har jag inte haft på länge. Allt fungerade idag. Alla människor var lite extra snälla idag, till och med jag var det.

   Efter skolan följde jag med Anki. Vi tänkte skriva på vår sång som vi ska framföra på torsdag. Vi hade en sång och skulle göra en melodi, men sen ångrade vi oss och börja skriva på en annan text. Sen gick vi ut med någons hund, sen gick jag hem. Det var trevligt, även som de små barnen hatade mig.



Imorgon har jag möte klockan tre med UDK, det ska bli trevligt eftersom vi har ny ledare, och det är alltid spännande med nya personer. Kanske blir stan imorgon eller på onsdag, har ju studie dag. 

Måndagsmorgon

Det är någonting som är speciellt med måndagsmorgonen, annars brukar det gå att rulla ur sängen men idag var man fast. Jag är så himla trött, men nu är jag vaken. Jag har just börjat att frukost. Jag minns i somras då jag var på konfirmationsläger, då var man trött på morgonen efter en kväll/natt spring utomhus.

    Men där var det mysigt att gå upp eftersom man visste att det skulle bli en bra dag. Alla kompisar som man hela tiden hade nära sig var väldigt trevligt. Jag minns när vi skulle skiljas ifrån varandra, usch det var så hemskt. Jag längtar verkligen efter alla som var på Brevik.

    Om jag har det svårt någon gång i livet, brukar jag tänkta tillbaka på dessa fina dagar som fyllde mitt sommarlov. Jag brukar också försöka att njuta av allt bra som finns, jag vet att det är väldigt svårt när världen är emot den. Men alla i hela världen är inte emot dig, men jag tror inte HELA världen emot dig. Det finns någon som alltid vill stötta dig när du har det svårt. Minnesreglen, att försöka hitta glada stunder i sorgen.


Veckoslut

Hela veckan har jag skrivit om hur människan förändras, vilka val man har i livet och hur detta kan påverka andra. Allt kommer till slut till det tips som jag gav för en vecka sedan, att ständigt försöka vara en bra förebild.

   Jag har skrivit om mina förebilder och hur de har hjälpt mig att välja mitt liv. Men det viktigaste är att inte vara sin förebild, utan andras förebild. Man ska alltså inte precis vara som sina egna förebilder, eftersom då är man inte sig själv, man ska bara påverkas utav dem, så man kan vara andras förebilder.


"Ta vara på livet - du har förhoppningsvis bara ett." (buddhistiskt ordspråk)  



Nu är det ordning i mitt liv.


Ikväll blir det chokladbollar, igen. Sen blir det AA och parlamentet. Imorgon är det måndag, men har inte något speciellt inställ, men på tisdag blir det möte med UDK. Hoppas ni mår bra, för det gör jag.  


Ser fram mot nästa vecka, haha.


// Helge

Styrig dag

Vaknade klockan nio, och var pigg som en liten gris. Jag började riva mitt rum, vilket var väldigt spännande eftersom saker man har letat efter böjar komma fram. Jag ska börja packa ned sakerna på mitt rum i kartonger, eftersom vi ska flytta 1 december. Mitt hår såg ut som skit, haha, men jag har bara mig själv att skylla. 



Jag började jag läsa boken Kärlek av Dalai lama, det är tredje kanske fjärde gång jag läser den här boken. Den är väldigt djup och för att förstå någonting måste man nog läsa den flera gånger. Dalai lama är verkligen min största idol, många tror att han kan bota sjukdomar och göra mirakel. Jag tror inte riktigt på det, eftersom han själv har sagt att han inte är någon speciell, att alla förväntar sig alldeles för mycket av honom. Han står för fred, riktig fred. Det gör jag också, men kanske inte lika mycket som han.



Detta Peace märke har jag haft på handen i snart tre år, nästan varje dag har jag fyllt i det med bleck, sprit pennor o.s.v. nej, jag vill inte tatuera in det eftersom jag kanske ångrar mig.   


klipp, klipp, klipp

Vi åt fantastisk god mat, det blev Kinesiskt till slut. Några bekanta var här, det är alltid trevligt. Efter det blev det spider-man, jag tycker inte att huvudrollen är något vidare bra på att förmedla känslor bra, någon som håller med?

Klockan tio bestämde jag mig för att klippa håret. De två senaste åren har jag klippt mitt eget hår. Jag har ingen känsla för form eller för att klippa, jag gör det för att vara snäll.
    Varje gång jag har gått till en frisör har det nästan blivit så att jag skällt ut frisören för att det blev för kort, för snett o.s.v. Så för att inte bli arg på någon annan, klipper jag det själv för då har jag bara mig själv att skylla på om något blir fel. Men om man har en bra frisör kanske man ska gå dit, men jag har ingen bra.


Bilder kommer imorgon för nu ska jag sova, god natt


// Helge    

Bra dag än så länge...

Nu har jag varit med till Norrköping och lämnat av lite grejer, allt går bra, men så mycket skit man har samlat på sig genom åren. Det är väldigt roligt att titta genom alla gamla skolböcker och teckningar.

   Men min käraste ägodel är ändå min nalle björn, jag gillade verkligen den när jag var liten, den kunde låta som en björn och hade därmed en stenhård mage och rygg fylld med kablar och batterier. Jag brukade binda fast den vid en stol och springa runt den (jag vet faktiskt inte varför, jag lekte väll indian ), Jag stoppade in nalle björnen i ugnen (den var inte på som tur var). Men annars var jag snäll emot den.

 Jag och frida i somras.



Ikväll blir det förmodligen att hyra lite film och äta god mat.

Bära och konka

Jag vaknade innan klockan tio, vilket jag inte brukar göra. Precis när jag vaknade lyssnade jag på låten bubbly av colbie caillat, den är verkligen jätte skön att lyssna på morgonen, precis då man har vaknat, det är tips jag ger er om ni vill ha en härlig dag. Idag hjälper jag till att bära ut kartonger och andra prylar, eftersom det är flytt idag. Just nu är jag ensam hemma med Pelle (min hund) eftersom det går bilar fram och tillbaka hela tiden.



Förändring gör att livet går framåt, man utvecklas som människa. Tänk ett liv som ingenting hände i, det skulle vara jätte tråkigt. Eller om man går utomlands och verkligen ingenting speciellt händer, vad ska man säga på till sina vänner och bekanta? Nej, lite spänning i vardagen är ett måste för alla. Har det hänt någonting spännande i ditt liv på senaste tiden?
 
//Helge

DH

Det gick bra att gymnastiklektionen idag, och biologi provet gick också bra även om det tog 2 timmar och en kvart. Efter skolan blev det fix och lite godis med en kompis, väldigt trevligt. Sen blev det att titta DH (desperata hemmafruar), alltid lika kul.
   Jag förstår inte på mig själv varför jag kollar på det, jag hatar egentligen serier, men det är något som fastnar hos mig. Min största idol finns ju med, Bree van de kamp. Hennes perfektionistiska sätt att göra allt på är fascinerade.




Även om jag vet att hennes sätt att slösa konflikter inte är det bästa, så är hon cool. Det är många som tror att perfektionism är att städa fanatiskt mycket och hålla rent.
   Egentligen är perfektionism en sjukdom som gör att man tror att man inte räcker till som man är, utan allt måste vara perfekt gjort, ingen ska se att de tär stökigt på mitt rum för då tror de kanske att jag inte bryr mig om hur jag lever, är säkert en vanlig tanke.
   Jag städar mitt rum fanatiskt mycket, men det är för att jag vill leva renligt och gå till ett ställe för att hitta lugn. Hur hittar ni lugnet?

Du är speciell

Dagen började med att gå till Nystömska, för gymnasieinformation. Det var väldigt långtråkigt, men det var ganska kul eftersom jag gick med NV gruppen fick vi undersöka olika saker med våra sinnen. Efter det blev det läxförhör i Tyska, vilket gick ganska bra, i alla fall glosorna, inte läsningen.
    Sen hade jag nästan en hel lektion i biologin, om mutationer. Jag tycker det är kul att ha lektioner, så det var bara rent nöje. Efter det lite matematik, sen slutade vi. Nu ska jag e-posta CUF, sen blir det utvecklingssamtal med mamma, väldigt spännande.




Ingen är lik någon annan, man kanske är tvillingar och lika till utseendet men alla har en unik personlighet. Jag tycker att alla ska veta om det, det kan vara ett stöd när man hela tiden försöker vara någon annan. Genom att hela tiden fly sig själv, blir man bara osäkrare. Ta det lugnt och försök att fly in i sig själv istället. Alla frukter alla djur alla människor är olika.

Mamma har köpt choklad klander till alla barnen, det känns som om att vi är 4-5 år gammla :)

Möte

Det har varit en lugn skol dag, med lagom mycket att göra. På tyskan diskuterade vi hur vårt prov skulle se ut, vilket tog hela lektionen.
   Efter tyskan hade vi Eso möte. Det var väldigt intressant för att alla var väldigt seriösa. Vi kom fram till mycket, även fast många tror att vi inte göra det.
   Nu ska jag på UDK (ungdomsdemokrati) som arbetar för att ungdomar ska ha mer inflytnade över kommunen. Det brukar vara väldigt trevliga möten. Ikväll ska jag ringa mailn och axelina, har en sak att förtälja. Nu ska jag dra, så jag inte missar mötet. hej då

Dagens fråga: är du lycklig?

// Helge

Chokladbollar

Idag har jag nästan inte gjort någonting alls, förutom att försöka slå min tid på att lösa rubik's kub. Jag gick hem tidigare ifrån skolan eftersom jag inte mådde så bra. Jag fick nästan uber spasmer, eftersom jag iten lyssnat på min ipod på väldigt länge. Hela tiden upptäcker jag saker som jag hela tiden gör likadant. t.ex. när jag går ut ifrån matan, brukar jag fylla min mun med saft och spotta ut det när jag kommer utanför dörrarna. Idag slutade jag med det. (stolt)

Nu har jag gjort chkladbollar till familjen och tänker hälla upp ett glas med jucie och titta klart på alla AA avsnitten som jag inte hann se. En ren slapp dag behöver alla ibland.

Framtiden - din egna makt

När det var gymnasium mässa hörde jag två tjejer som stod och drog lott om vilken linje de skulle på gymnasiet. Jag förstår inte dessa människor, de väljer sin framtid genom att lotta. För mig är framtiden väldigt viktig, och jag har alltid haft en plan B när det gäller min framtid. Eftersom jag följer ordspråket "du är ditt fel" väldigt noga, satsar jag väldigt mycket i skolan också.



   I skolan har alla lika förutsättningar, skulle jag vilja påstå. Man kan förändra sig hela tiden. Det är faktiskt ditt egna val om du vill stats i skolan (oftast). Det kanske går lite trögt i början men om man ger det lite tid blir det bra. Tro mig, i sjuan hade jag väldigt svårt för det mest, och hade faktiskt tre IG!! Men i åttan vände allting och nu går nästan allt bra.

  Sen kommer det svåra valet inför gymnasiet, då du skall på riktigt välja ditt liv. Det finns många vägar att gå, men vilken lockar mest? Jag själv hade tänkt välja NV, eftersom det är de ämnena som jag älskar mest. Men det kan vara väldigt svårt. Men försök bara kolla efter det största intresset man har, resten löser sig. Jag har använt mig mycket utav gymnasie guiden. Den hjälpte mig väldigt mycket eftersom man kan klicka i sina egna intressen och så får man skolor över hela Sverige.


Mitt tips är att gå in på webben och leta, du behöver inte bestämma idag, bara kolla runt lite vad som finns.  


//Helge

Bryta vanor

Helt vanlig skoldag, lite roligare än vanligt. Den här veckan har jag inlett ett nytt projekt, det går ut på att bryta sina ordinarie vanor. Inte så att råna en bank, för att man aldrig har gjort det utan att gå en annan väg till skolan, att läsa tidningen väldigt noga o.s.v.


   Musik är något jag lyssnar på hela tiden. Men på sistone har jag känt att jag har varit lite frånvarande på grund av all musik. Det är musik ifrån datorn, iPod (arna), radion och TV. Därför har jag bestämt mig för att försöka sluta lyssna på musik, så mycket jag kan i alla fall.


   Jag sitter väldigt mycket vid datorn, därför har jag bestämt mig för att endast sitta en timme varje dag.


Jag har utvecklat någon tro om att trottoarkanten bestämmer mitt öde. Varje dag går jag på trottoarkanten, efter jag har gått på det, tänker jag på hur bra det gick. Var jag ostabil, ramlade jag o.s.v. Om jag har ramlat tänker jag att t.ex. provet nästa dag, inte kommer att gå bra. Den trottoarkanten styr mitt liv och nu för första gången på väldigt länge så struntade jag i att gå på trottoarkanten, och jag har faktiskt inte dött än. Jag tycker ni också borde börja bryta vanor, jag tror att man behöver lite omväxlingen i livet, det är så man utvecklas.

Dömd att aldrig mer gå på hockey...

Vår familj kom i tid till kalaset idag, helt otroligt. Det var jätte gott, jag åt sjötunga, vilket ingen annan gjorde. Det var massor människor som jag inte hade träffat på länge, och det är alltid trevligt att träffa dem. 



                                         
        

Efter det blev det hockey i norrköping. Det var sponsor match idag, så alla in gick gratis. Det var väldigt länge sen jag träffade så mycket folk, 3800 personer trängdes där inne. Vita hästen ligger 1 i serien och det var Mjölby de mötte. Mjölby ligger 5 i serien, vilka skulle vara en enkel match att slå.


     

    Förra säsongen vann de 19 gånger i rad, sen gick jag dit och det förlorade. Efter den matchen gick jag på nästa och de förlorade igen. För ungefär en månad sen gick jag med Erika på hockeyn, och de förlorade igen. Jag har aldrig varit med om att de har vunnit. Men idag tänkte jag göra ett vad med mig själv, om de förlorar går jag aldrig någonsin mer på hockey och om de vinner ska jag se så många matcher jag kan.

   De förlorade med 2 mot 7(eller 8). De var egentligen världens enklaste match, jag förstår inte hur jag kan ha en sådan otur.  Jag ska aldrig ALDRIG gå på hockey igen... Jag gör det för att vara snäll emot alla som hejar på Vita Hästen.


Dagens produkt:

  

// Helge

idag hade jag tänkt att...


Snart ska jag börja fixa ordning mig och äta lite frukost. Hela mammas släkt ska fira Gammelmormor idag, på söderköpings brunn. Hon fyller 85 år. Det ska verkligen bli jätte kul och gott (mm). Jag ska äta vegetariskt, eftersom jag var vegetarian när vi beställde maten. Efter det hade jag tänkt ringa till Malin och prata av mig lite och efter det hade jag tänkt förbereda mig för en liten lektion som jag ska hålla på biologin om mutationer.



Efter det hade jag tänkt svara och skicka lite E-post. Jag ska försöka aktivera mig inom organisationen länk UMR. UMR betyder ungdom mot rasism och jag var aktiv förr, det har varit lite dött ett tag. Jag tycker att ni alla ska bli medlemmar där, man vill såklart stoppa detta rasistiska samhälle. 

    Efter det hade jag tänkt se på andra avenyn och efter det, sova.

En Lyckad kväll


Det blev en rolig kväll, det är alltid trevligt att ge födelsepresenter, man känner sig så snäll. Vi var lite sena, vilket inte är ovanligt. Hur tidigt vi än åker kommer vi sent. Men Fint folk kommer sent, haha. Vi fikade med bullar och saft (jätte gott).

     Efter kalaset blev det Åby Krog. Vi åkte bara förbi först, men sen såg min syster att min kusin arbetade där, då var vi bara tvungna att äta där (vi skulle ändå äta någon gång). Det var jätte gott, och väldigt mycket mat.


                                                    
 
    Att lösa en rubik's kub krävs det att man förstår hur den är uppbyggd och förstår logiken i den. Om man ändrar på lapparna försvinner hela logiken, och den kommer aldrig bli riktigt hel igen. När man löst den kan man hjälpa andra att lösa den, det kan vara både svårt och lätt. Jag tror att livet kan liknas vid en rubik's kub. Händelser gör att alltig ändras och man måste jobba mot att lösa livets problem. Likadant en rubik's kub, ibland kan det se ut som att den är löst fast det inte är det. Vad tror ni om min teori, vad talar för och vad talar inte för det? 


                      


Den är inte löst, det ser man bara om man vänder på den.    


// Helge

Materialist...

Sitter här och försöker hitta ett par hängselbyxor, ingenstans finns det. Jag tycker det är as coolt med hängselbyxor så jag vill köpa ett par. Är det någon som vet vart man kan köpa det? 

Samtidigt sitter jag och tänker att jag kanske skulle önska mig Hängselbyxor i julklapp, och inte helt konstigt kom jag in på vad jag ville ha i julklapp. En iPhone, pärmar, mappar, hängselbyxor, kuddar, o.s.v. Den blev ändlöst lång.  Mitt materialistiska överhand har slagit ned mig.   Saker gör inte mitt liv bättre, bara för en liten stund.
En tanke på förebildsregeln, ska man visa intresse för materialisktiska saker? Jag tror man kan göra det till en viss gräns, men inte för mycket. 
 
senare Idag ska jag åka bort till av familjens vänner för att fira en födelsedag. Det kan bli väldigt roligt, eftersom de människorna som jag ska till är väldigt roliga. Jag hoppas också på att min stora syrra Anna ska hjälpa mig med min blogg design. Hon som har en sådan fin blogg, här är  annas blogg ,

God Morgon

Jag vakande för ungefär en timme sen, mina morgon rutiner har jag kämpat länge med. Jag tror att det är morgonen som formar dagen, och därför måste den första timmen vara bra. 

Första brukar jag ligga och dra mig lite, Snozzzza. Sen tänder jag lampan försiktigt, eftersom jag har dimmer blir det bara lite ljus. Då leter jag fram min ipod, och sätter på låten " Dreamer " eller " i'm yours ". Dessa två låtar är underbara och man blir verkligen glad av de. När jag lyssnat lite börjar jag sakta öka ljuset  i lampan. Det gör att man inte få det där blänndande ljuset rakt i ögonen. Efter jag har satt på lampan helt, kliver jag upp och tar på mig kläderna.


(jag önskade att jag hade en philips wake up light) 
 
Just den här morgonen blev det lite panik, eftersom de som ska köpa vårt hus bestämde sig för attt komma och kolla. Mamma och jag som båda är lite av pedanter fick så klart panik och började städa. Det såg ut som skit eftersom vi precis håller på att flytta. Vi blev i alla fall klara med huset innan de kom, och nu är de här. Jag bör nog gå och se vilka det är, haha

Har du några tips om hur du vaknar så att du blir glad?

// Helge

Ny blogg, Nytt namn, Nytt liv och gamla vänner

Jag skaffade som sagt en blogg förra veckan, men jag glömde bort att bekräfta den och sen gick det inte att logga in på den. Nu flyttade jag "verksamheten" hit istället. Eftersom jag inte har bloggat på en vecka tänkte jag snabbt dra igenom vad som har hänt under veckan som har varit:

Måndag: Jag hade tänkt göra klart engelskan, men sedan ringde Malin ifrån Stockholm och kvällen gick åt att prata med henne. Det var väldigt roligt eftersom hon är en sådan positiv människa, man skulle kunna säga att det är min inspirationskälla.


Tisdag:
Jag lade all den tid som gick åt att plugga, sedan försökte jag fixa med blogg(arna)en. Jag blev klar med Engelskan. Sedan blev det valvaka, så jag somnade omkring 03:00. Mamma sålde huset idag också.


Onsdag:
lugn dag i skolan, jag var väldigt trött eftersom nattsömnen inte hade varit så bra. Jag gick till Willy:s för att köpa godis till svenska nationella prov på torsdagen, utanför mötte jag PontuZ. Det blev lite småprat, det var väldigt länge sen vi pratade. Precis när jag gick in, såg jag en kvinna slänga ett kvitto marken. Jag gick fram och plockade upp det och gav det till henne.

    - Du tappa det här.

    - Äsch, ja vill inte ha den, sade kvinnan

Jag gick tydligt fram med kvittot och slängde den i soptunnan som var precis bakom henne. Jag vet om att hon slängde den på marken för att hon inte orka slänga den i soptunnan.



Torsdag
: Nationella i tre timmar, det gick så där. Jag fick med allt ifrån Obama- Blondinbella- Min mamma och mig själv, temat var stress. Började lite smått att packa inför flytten. Jag pratade också med Lisa, som gick i min klass förr. Det var väldigt kul, eftersom jag inte har pratat med henne på väldigt länge.


Fredag:
En bra avslutningsdag på en bra vecka. Man ska vara nöjd över det man har, och om man inte är det, gör någonting åt det. Kvällen blev av att dricka glögg och kolla på film med mor min. Jag kände att vi två behövde lite lugn och ro.



Jag har en ny blogg, jag ska byta namn till Helge Claar, istället för Helge Johansson. Nytt liv är vad hela bloggen handlar om. Den här veckan har jag också stött på ovanlig mycket gamla kompisar, som hjälper mig att inse hur jag mycket jag själv har förändrads. Har ni kommit fram till något nytt inom/om dig själv?



Minns ni veckans förra tips? Tiokronorsreglen Att om man tappar under tio kronor på marken, ska man låta dem ligga där för att någon annan ska hitta dem och bli glad. Är det någon som vågar erkänna att han/hon har följt det? J   


Veckans tips: Ständigt försöka vara en bra förebild. Alltså som jag exempelvis plockade upp kvittot, jag betedde mig inte illa men jag vet att kvinnan fick en dålig känsla. Jag visar att jag är en bra förebild, för att jag bryr mig om naturen. Men när ni ska försöka vara en god förebild, behöver det inte handla om att värna om naturen, det kan vara var och om vad som helst, på jobbet, bussen, i skolan, på Focus. Förebilden     


                                                                                                      

Om ni inte läste min första blogginlägg, läs de här: A better day


// Helge 

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0